Κυρ. Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός ηττάται πάντα όταν βρεθεί στην εξουσία

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και κυρίως τα φορολογικά βάρη που φορτώνει στους πολίτες εξαπέλυσε από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη, αλλά και του Τσακαλώτου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, επικαλούμενος τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για ύφεση έως 1%.

«Δεν χρειάζεται βέβαια κανένας ΙΟΒΕ. Ο κύριος Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι τούς γύρισαν την πλάτη» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την οικονομία που κωδικοποιείται στο 4+2 (πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ με παράλληλη ανάπτυξη 4%) και σημείωσε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έθεσε την πρότασή του σε Ευρωπαίους συνομιλητές και βρήκε ανταπόκριση.

«Ποτέ μια κυβέρνηση δεν απώλεσε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αλλά ποτέ και η χώρα δεν είχε μια κυβέρνηση που έκανε το ψέμα και την ιδεοληψία σε κυβερνητική πολιτική» υπογράμμισε.

«Και τώρα αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσαν, έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς. Δεν θα τους περάσει. Γιατί ο λαϊκισμός ηττάται πάντα όταν βρεθεί στην εξουσία» συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό είναι και το νόημα της αιφνίδιας κατάθεσης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Παράλληλα, κάλεσε τους «δημοκράτες βουλευτές» όλων των κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας.»

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι και με σχετική πλειοψηφία να περάσει ο νόμος, θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης βουλής.

«Για εμάς ο εκλογικός νόμος δεν ήταν ποτέ εργαλείο για κομματικές μεθοδεύσεις», είπε και υπενθύμισε το πόσο ταλαιπωρήθηκε η ΝΔ από τις αντίστοιχες μεθοδεύσεις του παρελθόντος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί τους θεσμούς: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία. Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και το είπε χωρίς αιδώ. Αυτό είναι και το νόημα της παράκαμψης του ΕΣΡ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

» Η κυβερνητική μεθόδευση για τη χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό παρωδία. Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη.»

Κάλεσε και το ΣτΕ να προχωρήσει με γοργό ρυθμό στην γνωμοδότησή του και δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποκαλύψεων για το «plan X» του κ. Βαρουφάκη, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει δεκτή η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική, «ώστε να μάθουμε την αλήθεια και για άλλα ζητήματα, όπως το γιατί έγινε το δημοψήφισμα, γιατί έγιναν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και γιατί άργησε τόσο η διαπραγμάτευση.

» […] Πρέπει οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια, για να μην ξαναζήσουμε ως χώρα τέτοιες τραγικές καταστάσεις, αλλά και για να μην τολμήσει στο μέλλον ένας άλλος ανεύθυνος δημαγωγός να πράξει το ίδιο».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν δεν περάσει από τη Βουλή η πρόταση για Εξεταστική, «θα περάσει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το αίτημά του για εκλογές: «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι’ αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία.»