Κυρ. Μητσοτάκης: Πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας η Ελλάδα και το Ισραήλ σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή

Πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή, χαρακτήρισε την Ελλάδα και το Ισραήλ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως ανέφερε, «η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ επιβεβαίωσαν το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. «Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς» πρόσθεσε.

«Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας. Επίσης, σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, όπου υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Με τη συνάντησή του με τον κ. Νετανιάχου, ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ
και τα Παλαιστινιακά εδάφη.