Κυρ. Μητσοτάκης: Όποτε και αν γίνουν εκλογές η ΝΔ είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη

Βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter.

Εξάλλου, ο κ.Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ζήτησε περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη και ενίσχυση της παρουσίας της Frontex για αποτελεσματικότερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων σημειώνοντας ότι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας.

Μετά την επίσκεψή του σε πλοιάριο του Λιμενικού Σώματος υπογράμμισε ότι η μετεξέλιξη της Frontex σε μια ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή θα είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου, όπως είπε, «επιτέλους η Ευρώπη – και όχι μόνο η Ελλάδα – να μπορέσει να φυλάξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα».

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει περιορίσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ότι δεν του παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού, τονίζοντας ότι δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με ανθρωπιά και αποφασιστικότητα.

Νωρίτερα, μετά από επίσκεψή του στο πρώτο κέντρο υποδοχής προσφύγων – μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Μητσοτάκης είχε επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για επιδείνωση του προβλήματος με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

«Η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hotspots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου, αλλά όπως σημείωσε, «η κατασκευή των hotspots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».
Όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Χρειάζεται τα κράτη – μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι πρέπει και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε.