Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί έναν διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής
προσφορών στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «χτίζει “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες», ενώ την κατηγορεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

«Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)», συμπληρώνει η Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής».
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες
ολιγοπωλίου, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό χωρίς να διασφαλίζεται η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Κατά τη Ν.Δ., ο περιορισμός των αδειών οικοδομεί επίσης «μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδια της Δημοκρατίας».

Η Ν.Δ. στέκεται και σε δήλωση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης, σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωνε: «Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει πως «προκαλεί εντύπωση η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την προσομοίωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε σχόλιό της στα social media, έγραψε: «Πρόβα τζενεράλε για την “αριστερή διαπλοκή” σήμερα. H χώρα κλυδωνίζεται και αυτοί “παίζουν” τον παπά. Εκπτώσεις στην δημοκρατία δεν ανεχόμαστε. O καθεστωτισμός τους δεν θα περάσει».