Κόντρα Μεϊμαράκη – Μαξίμου για την εμφάνιση του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση με τον Μπιλ Κλίντον

Κόντρα μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η έντονη κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας, δεν τον αφήνει να δει τις αδυναμίες του και αντί για σιγουριά εκπέμπει αμηχανία και δεν τιμά τη χώρα.

«Φαίνεται ότι έτσι πήγε και στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν τόσες ώρες, ο κ. Τσίπρας, απροετοίμαστος», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας πάντως ότι «έχει περιθώρια βελτίωσης».

Αναφορικά με το περιεχόμενο των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση με τον κ. Κλίντον, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν φέρνει, αλλά διώχνει επενδύσεις, γιατί δεν θέλει επενδύσεις, δεν τις πιστεύει».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συκοφαντεί και υπονομεύει τη χώρα, «όταν μπροστά σε διεθνές ακροατήριο διακηρύσσει ότι “οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν κάτω από το τραπέζι” και ότι στην Ελλάδα ισχύουν “διεφθαρμένες σχέσεις”, τότε διαπράττει έγκλημα κατά της χώρας και των επενδύσεων».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι «η επιτυχία του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη την έχει φέρει σε προφανή αμηχανία.

«Είναι ωστόσο τουλάχιστον προκλητικό, να κατηγορεί ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήγαινε απροετοίμαστος στις διαπραγματεύσεις, όταν το κόμμα του ως κυβέρνηση ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει σε οποιαδήποτε απαίτηση των δανειστών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά το «καρφί» για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το Μαξίμου χρεώνει στον κ. Μεϊμαράκη γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους: «Συνιστούμε στον κ. Μεϊμαράκη να αφήσει τις γραφικές ασκήσεις ειρωνικού ύφους και να μελετήσει καλύτερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, ώστε να βγάλει – αν είναι σε θέση – τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα».