Κόντρα Νέας Δημοκρατιας – Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Εθισμό στο ψέμα καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, χαρακτηρίζοντάς τον «υπουργό – καναλάρχη». Παράλληλα, τον εγκαλεί διότι, όπως σημειώνει, «αντί να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη».

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Παππά ότι βρίσκεται σε πανικό και τον καλεί «να αποφασίσει πόσα κανάλια έχει τελικά η Γερμανία».

«Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην προχθεσινή του ενημέρωση, μας έλεγε ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι κανάλια. Σήμερα, μαθαίνουμε με Δελτίο Τύπου ότι στη Γερμανία λειτουργούν, τελικά, πέντε κανάλια. Πότε λέει την αλήθεια; Σήμερα ή προχθές;», διερωτάται η Συγγρού.

«Η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στη Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικής αρχών, τις οποίες συνειδητά αποκρύπτει», συμπληρώνει η Ν.Δ.

Καταλήγοντας, ζητεί από τον υπουργό Επικρατείας να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, «ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο».

«Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η Ν.Δ. προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα» αναφέρει απάντηση του υπουργού Επικρατείας στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.

«Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε. – αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι τέτοιου είδους κανάλια.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό οκτώ φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι πέντε, είτε να είναι έξι… δεν είναι πάντως 56», καταλήγει η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «H Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Επικρατείας, ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά «στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η Ν.Δ. προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε τέτοιου τύπου κανάλια».

«Περιλαμβάνονται, μάλιστα, στο συνημμένο πίνακα του εγγράφου, τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση –προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της» συμπληρώνει το υπουργείο και παραθέτει τον συγκεκριμένο πίνακα, ενώ τονίζει ότι στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτουργίας οκτώ τέτοιου τύπου κανάλια.

Τα υπόλοιπα κανάλια είτε είναι δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις, συμπληρώνει το υπουργείο Επικρατείας και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE, η οποία, όπως εξηγεί, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι τέτοιου είδους κανάλια, συνεχίζει το υπουργείο.

«Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η σιωπή του κ. Παππά για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών που εκπέμπουν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αμηχανία και τη δυσκολία του να δικαιολογήσει τα ατελείωτα ψεύδη του».

Σημείωσε επίσης ότι «παρά τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ο “υπουργός – καναλάρχης” λάμπει δια της απουσίας του».

«Πρέπει να γνωρίζει, όμως, ότι η ένοχη σιωπή του δεν περνάει απαρατήρητη από τους πολίτες», κατέληξε.