Κόντρα ‘Ολγ. Γεροβασίλη – Γ. Κουμουτσάκου και αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου

«Πολιτικό πρόβλημα» συνιστά για τη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα «πιθανής εμπλοκής της με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους», ανέφερε το βράδυ της Κυριακής στο Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Μέσα από το ίδιο μήνυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ένα πολιτικό πρόβλημα για τη Ν.Δ. να εμφανιστεί ως προσωπική της διένεξη με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Το πολιτικό πρόβλημα της πιθανής εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους δεν θα επιτρέψουμε να εμφανιστεί σαν να πρόκειται για προσωπική μου διένεξη με τον κ. Κουμουτσάκο», έγραψε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο twitter.

Το Σάββατο, ο κ. Κουμουτσάκος προανήγγειλε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη, μετά από τοποθέτηση της τελευταίας, η οποία έκανε λόγο για σχέσεις του κ. Κουμουτσάκου με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού, επικαλούμενη δημοσίευμα.

Με μία ανάρτηση στο Twitter o διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης απάντησε στην κ. Γεροβασίλη.

«Ούτε εμείς θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγείτε την πατρίδα μας», αναφέρει απευθυνόμενος στην κυβερνητική εκπρόσωπο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Η κόντρα μεταξύ της κ. Γεροβασίλη και του κ. Κουμουτσάκου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, μετά από πρωινή αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία σημείωσε ότι «ο κ. Κουμουτσάκος και η Ν.Δ. οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού».

Επεσήμανε επίσης ότι «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας “Έθνος” τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η Ν.Δ. πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά».

Η αναφορά της κ. Γεροβασίλη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου.

«Καταθέτω αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη», έγραψε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Κουμουτσάκος. Λίγο νωρίτερα, πάλι μέσω Twitter, είχε σημειώσει: «Όταν σου επιτίθενται ταυτόχρονα οι μηχανισμοί της εξτρεμιστικής δεξιάς και της Συριζαίικης προπαγάνδας, ξέρεις ότι είσαι στο σωστό δρόμο».

«Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή – Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο! Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού εν όψει της Τρίτης», ανέφερε νωρίτερα με δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη.

Κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική εκπρόσωπο και «εκείνους που εκπροσωπεί» ότι είναι «ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι». «Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις», συμπλήρωσε.

«Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος και κατέληξε: «Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν».

Τη «σκυτάλη» στην κόντρα έλαβε το βράδυ του Σαββάτου το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί – και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της Ν.Δ. με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

Στην ανακοίνωση τονιζόταν επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της Ν.Δ. παριστάνει τον “κινέζο” στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με κατηγορούμενους για εκβιασμούς».

«Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της Ν.Δ., έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν», κατέληγε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η αγωγή θα συνοδευθεί και με μήνυση, ανέφερε εν συνεχεία σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για «γκεμπελίσκους» που επιμένουν να τον συνδέουν με τιμολόγια.«Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, αργά το βράδυ του Σαββάτου.