Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ για την στράτευση γυναικών

Σφοδρά πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση δέχεται ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Κάμμενος για τα σχέδιά του περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτική στράτευση γυναικών που διεκδικούν θέση στα Σώματα Ασφαλείας.

Το σχέδιο του κ. Καμμένου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και το πιο σημαντικό είναι οι αντιδράσεις και η δυσφορία που εκφράζεται από το εσωτερικό της κυβέρνησης, με υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν καταστήσει σαφές και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα μέτρο που οδηγεί σε συντηρητική κατεύθυνση την κοινωνία.

Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τη στράτευση των γυναικών και κάνουν λόγο για «στρατιωτικοποίηση», ενώ την ίδια ώρα αρνητικά, τουλάχιστον για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, έχει μετρήσει το γεγονός ότι ότι την ώρα που ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του δεν στήριξαν το σύμφωνο συμβίωσης, ο ίδιος θέτει ευαίσθητα ζητήματα, όπως αυτό με τις γυναίκες στ χακί.

Αντίθετος εμφανίστηκε ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών».

Αντίθετος με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε σώματα ασφαλείας που πρότεινε ο Πάνος Καμμένος, εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης σε μήνυμά του στο Twitter.

Μετά το Ποτάμι, που επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Καμμένο, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας, που, όπως λέει, δεν εκπλήσσει. «Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί» σημειώνει και επικρίνει έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες. Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του, ενώ καταλήγοντας σημειώνει σε ειρωνικό τόνο: «Συνιστούμε πάντως στον κ Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι».

Σε ανάλογο ύφος ήταν η απάντηση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία σημείωσε: «Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την “κακή” παρέα του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν» κατέληξε.