Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας με φόντο την ΕΡΤ

Μήνυμα ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος που επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο συνοδευόμενος από τον διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριο Λαζαρίδη προκειμένου να ενημερωθούν από τον πρόεδρό της Διονύση Τσακνή και το διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Η ενημερωτική συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, προγραμματίζονταν εδώ και καιρό, όμως η δημόσια συζήτηση που πυροδότησε πρόσφατα, το προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, επίσπευσε αυτήν τη συνάντηση.

Όπως είπε είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει «τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ.. Την Ε.Ρ.Τ., τη δημόσια τηλεόραση, την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και οφείλει να σέβεται την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Δεν θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, η Κυβέρνηση έχει πολλές ευθύνες που εμείς και θα παρακολουθούμε και θα αναδεικνύουμε – και κοινοβουλευτικά – όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται».

α «έργα και οι ημέρες» της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, «σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου που σχολίασε ότι «στο θέμα της ΕΡΤ, η οποία πληρώνεται από όλους τους Έλληνες και οφείλει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση».

Πρόσθεσε δε πως αυτό και μόνο επιβεβαιώνει« τους φόβους και τις ανησυχίες για την απόφαση της κυβέρνησης να κομματικοποιήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την ενημέρωση που αυτή παρέχει».