Κόντρα του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε αναφορές της πρώην προέδρου του Κοινοβουλίου Ζωής Κωνσταντοπούλου περί υποβολής μήνυσης εναντίον του για «εισβολή στα γραφεία της Επιτροπής Αλήθειας».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις τοποθετήσεις της πρώην προέδρου της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο κ. Βούτσης πρόσθεσε «κανένα άλλο σχόλιο».

Η τέως πρόεδρος της Βουλής στη συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σημείωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου και του φρούραρχου του Κοινοβουλίου.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και έκανε λόγο για εξαφάνιση του πορίσματός της από την ιστοσελίδα της Βουλής, αλλά και για «πραξικοπηματική» όπως την χαρακτήρισε κήρυξη λήξης εργασιών. Παράλληλα κατήγγειλε παραβίαση των γραφείων της Επιτροπής, αλλά και του δικού της γραφείου με εντολή, όπως επεσήμαινε , του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Σχετικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας, γνωστοποίησε ότι βρέθηκε χώρος για να στεγαστεί και ανέφερε πως η Επιτροπή πρόκειται να αποκτήσει σύντομα νέα νομική μορφή.

Ανταπαντώντας το βράδυ της Δευτέρας στο σχόλιο του κ. Βούτση, η κ. Κωνσταντοπούλου καταλόγισε μέσω Twitter στον πρόεδρο της Βουλής ότι «ασκείται στη θρασυδειλία, τον τραμπουκισμό και τον αυταρχισμό» και τον κάλεσε «να μην επικαλείται τη Δημοκρατία και την Αριστερά που πρόδωσε».

«Η μνημονιακή δουλεία, η υποταγή στους δανειστές, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, η προδοσία του λαού δεν έχουν σχέση με δημοκρατία ή Αριστερά», πρόσθεσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε λέγοντας: «Η κουλτούρα της φράξιας που αυτοαναγορεύεται σε Αριστερά, ενώ ονειρεύεται και λιγουρεύεται οφίκια και εξουσία ουδεμία σχέση έχει με Αριστερά».

Όπως υπογράμμισε, η αναφορά στη νομιμότητα, το δίκαιο και το Σύνταγμα δεν είναι νομικισμός. «Αυτοί που τώρα έγιναν κάθε λέξη των Μνημονίων καλύτερα να σωπαίνουν» συμπλήρωσε.