Κ. Λαλιώτης: Ευφάνταστα σενάρια αναντίστοιχα με την αλήθεια τα περί παρασκηνιακών ζυμώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευφάνταστα σενάρια, αναντίστοιχα με την αλήθεια χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαλιώτης τα περί παρασκηνιακών ζυμώσεων και μυστικών ραντεβού για την Κεντροαριστερά και για μελλοντική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απαντά με δήλωσή του σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Ρέππα (ο οποίος ανήκει στο ΚΙΔΗΣΟ) στις 18 Μαρτίου.

«Ο Δημήτρης Ρέππας είναι φίλος μου εδώ και 45 χρόνια, έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκυρίες, και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας στην πολιτική. Με δεδομένες τις διαχρονικές φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, οι συναντήσεις μας δεν αποτελούν είδηση και πολύ περισσότερο δεν συνιστούν “μυστικά ραντεβού” και “παρασκηνιακές ζυμώσεις”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει αποσαφηνίσει και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ότι η Κεντροαριστερά ως δημοκρατική, μεταρρυθμιστική προοδευτική ευρωπαϊκή δύναμη έχει το δικό της αυτόνομο λόγο, που σηματοδοτεί τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας» συνεχιζει ο κ. Λαλιώτης.

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι συμφωνεί απολύτως «με αυτή τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως την έχει διατυπώσει η Φώφη Γεννηματά σε συνδυασμό με όλες τις μετεκλογικές πρωτοβουλίες της για μια δυναμική και θετική προοπτική της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση».