Μαξίμου: Αλήθεια, σκοπεύει η ΝΔ να ψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια;

Για εντυπωσιακή μετατόπιση της ΝΔ από την «τρομολαγνική» στάση που κράτησε «όλο το προηγούμενο διάστημα» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις πληροφορίες που τη θέλουν να προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την Κυριακή τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Αποδίδουν δε αυτή την «αλλαγή στάσης» σε προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας «να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθόλη τη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης».

«Αλήθεια σκοπεύει η ΝΔ να ψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια;», διερωτούνται και συμπληρώνουν ότι «όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι “βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί”, (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα “κοράκια της καταστροφής” (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδεικνύεται ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα «δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο, προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης».

«Σήμερα», συνεχίζουν, «που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της».