Μαξίμου για δηλώσεις Ντάισελμπλουμ: Συγκεκριμένοι κύκλοι πριν από κάθε διαπραγμάτευση δυναμιτίζουν το κλίμα

«Είναι γνωστή η στάση που κρατούν συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης, που πριν από κάθε διαπραγμάτευση φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις. Έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν» σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» είπε ο Ντάισελμπλουμ σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια παρουσίασης για την Ολλανδική προεδρία στην ΕΕ.

«Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα» είπε χαμογελώντας.

Όσον αφορά το πώς πρακτικά θα κλείσει η αξιολόγηση, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πρώτα πρέπει να γίνει η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, καθώς και να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών και για άλλα ζητήματα, όπως είναι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα,

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων. Επισήμανε δε ότι πρώτα θα συζητηθεί η πρόταση σε επίπεδο θεσμών και μετά θα έρθει σε πολιτικό επίπεδο σε επίπεδο Eurogroup.

Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, δεν παρέλειψε να επαναλάβει για άλλη μια φορά.