Μαξίμου: Ειλικρινή συζήτηση όπου συζητήθηκαν συνολικά τα θέματα του αγροτικού κλάδου

Για ειλικρινή συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό και σοβαρό κλίμα κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών, όπου συζητήθηκαν συνολικά τα θέματα του αγροτικού κλάδου.

Αυτό που σημειώνει η κυβέρνηση στους αγρότες, είναι ότι ο συνδυασμός των εισφορών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι για την πλειοψηφία των αγροτών ελαφρυντική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, εκτιμάται ότι αυτό είναι περίπου το 95% των αγροτών. Όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, αυτός ήταν και ο στόχος της μεταρρύθμισης, να κάνει πιο δίκαιη την κατανομή των βαρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους αγρότες ότι η βασική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι όλοι οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη και να έχουν τη δυνατότητα ο καθένας να «χτίζει» παραπάνω με τις εισφορές.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ποινικοποίηση της κινητοποίησης.

Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος και πως γι’ αυτό θέλει να είναι σε διαρκή επικοινωνία η κυβέρνηση με τους αγρότες.