Μαξίμου: Η συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας

Η εποικοδομητική συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο, κατόπιν της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των εργοδοτικών φορέων.

Η συναίνεση των φορέων, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θέτει τις βάσεις για οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία για τους πιο αδύναμους.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, καθώς οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων ανταποκρίθηκαν θετικά στην κυβερνητική πρόταση για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από μια λογική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.

Στην συνάντηση υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού, οικονομικού και εμπορικού κλίματος και τα αναγκαία προς την κατεύθυνση αυτή, μέτρα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.