Μαξίμου: Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει το Γραφείο του Πρωθυπουργού την επιστολή της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα, με φόντο τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Η ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου».

Σε ό,τι αφορά τέλος στα ζητήματα ασφάλειας, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks».