Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμήσυνέντευξή του στη Real News, εξαπολύει το Γραφείο του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού υποστηρίζει επίσης ότι στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης «προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις – τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο ‘συμφωνία αλήθειας’», ενώ «εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας – χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ». Παράλληλα, όπως τονίζει το Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει άμεσα εκλογές «για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο».

Όπως επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού «στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η Ν.Δ. είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα».

«Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός: στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του», σημειώνει το Μαξίμου, ενώ σε ότι αφορά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολιάζει: «Αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο».

«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.