Μαξίμου: Ο Πολ Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο

«Ο Πολ Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, βασιζόμενες και στο σχόλιο της Κομισιόν για το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι «αποδέκτης των θέσεων του Πολ Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους».

Το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι «η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι τα μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα είναι αυτά που προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ερωτηθείσα εάν οι θεσμοί συμφωνούν με το άρθρο Τόμσεν, ο οποίος υποστηρίζει την περικοπή των συντάξεων, η εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, τονίζοντας ότι οι θεσμοί εργάζονται πάνω σε ένα σύνολο μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα οφείλει να λάβει σημαντικά μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, τα οποία όμως στο σύνολό τους κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας του προγράμματος.