Μαξίμου: Τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα»

Παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» επικαλούνται κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας, που εμφάνιζε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει αποκρύψει τη συμμετοχή του σε ομόρρυθμη εταιρεία από τη δήλωση «πόθεν έσχες». Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, τα «Νέα» διαψεύδουν τα «Νέα».

Βάσει του δημοσιεύματος που επικαλούνται οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, και το οποίο έχει ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2010, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούμενοι το εν λόγω δημοσίευμα, δήλωσε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

«Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας στο ίδιο δημοσίευμα των «Νέων».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε ομόρρυθμη εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.

Λίγο μετά τις εκλογές του 2009 οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ο κ. Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ», ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή, ενώ η «Αγνάντι ΟΕ» εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ακίνητο στη Σέριφο.