Ματαιώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Η ματαίωση της συνάντησης ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ επισημοποιήθηκε λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή της (14:00).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υφυπουργείο αναφέρεται ότι πρέπει να διευκρινιστούν οι λόγοι που δεν έγινε η συνάντηση, ενώ διευκρινίζεται ότι αντικείμενό της ήταν η εύρεση λύσεων για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου κι όχι προσώπων για τις αρχές του αθλήματος.

Όπως επισημαίνεται, η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού θα επιμείνει σε ενέργειες για τη σύγκλιση, «φωτογραφίζοντας» ότι θα γίνουν ενέργειες για μια νέα συνάντηση.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), για τους λόγους που είναι γνωστοί, αλλά που πρέπει περαιτέρω να διευκρινιστούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου -όπως λανθασμένα αναφέρεται- και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σημερινή κατάσταση.

Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη –μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων- πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας τάξης, την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».