Μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Οδηγία να παραμείνουν ανοικτές οι κάλπες έως ότου ψηφίσουν όλοι οι ψηφοφόροι έχουν λάβει από την ΚΕΦΕ της Ν.Δ. οι τοπικές επιτροπές, καθώς παρά την παράταση μίας ώρας που δόθηκε, οι ουρές συνέχιζαν μετά τις 20:00 να είναι πολύ μεγάλες σε πολλά εκλογικά κέντρα.

Μέχρι τις 20:00 υπολογίζεται ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει περίπου 375.000 ψηφοφόροι.
Στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, οι κάλπες έκλεισαν περίπου στις 20:20, αφού ψήφισε και ο τελευταίος που περίμενε στην ουρά. Στις 12 κάλπες ψήφισαν 6.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Απίστευτη χαρακτήρισε την προσέλευση στις εκλογές ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης και ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, λέγοντας πως η δική τους κινητικότητα ήταν εκείνη η οποία έφερε τον κόσμο στις κάλπες.

Λίγο μετά τις 19:00 και για περίπου μισή ώρα διεκόπη η ψηφοφορία λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα προέκυψε καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει την διαδικασία είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βήμα 99,5, από τα πρώτα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν το 7% των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας, χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα από αστικά κέντρα, πρώτος με μεγάλη διαφορά στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ έρχεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 45%, στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό της τάξης του 22%, τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό της τάξης του 20% και τέταρτος ο Αδωνις Γεωργιάδης με ποσοστό της τάξης του 10%.