Μετά τις άδειες εθνικής εμβέλειας έρχεται και διαγωνισμός για τις άδειες των περιφερειακών σταθμών

Η διεξαγωγή διαγωνισμού για τις άδειες των περιφερειακών σταθμών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αμέσως μετά την αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών εθνικής εμβέλειας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

«Είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε το θέμα των θεματικών» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στον εν εξελίξει διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας, ο κ. Κρέτσος επανέλαβε ότι αποτελεί υποχρέωση που πηγάζει από το Σύνταγμα κα τον νόμο.

«Στόχος μας ήταν να παραδώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια», είπε εν συνεχεία και διαβεβαίωσε ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχει ασφάλεια του δικτύου, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος διαρροής».

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή «ανοίγει ο ανταγωνισμός, γιατί το επάγγελμα του καναλάρχη παύει να είναι κλειστό».