Μεταβατικό πολιτικό σχήμα και στη συνέχεια εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, προτείνει ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Μεταβατικό πολιτικό σχήμα και στη συνέχεια εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, προτείνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι προγραμματικές θέσεις που θα παρουσιάσει η επιτροπή διαλόγου για τη σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Το Ποτάμι) θα αφορούν τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνίας.

Όπως επισήμανε, σε περίπτωση που υπάρξει σύγκλιση μεταξύ των 29 μελών της επιτροπής, η θέση του είναι ότι αρχικά θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεταβατικό πολιτικό σχήμα: «Να προχωρήσουμε αρχικά σε ένα μεταβατικό πολυκομματικό σχήμα και στη συνέχεια αυτό να οδηγήσει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα με τη δομή και τα όργανά του. Αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο νομίζω θα καλύψει όλες τις πλευρές οι οποίες συμμετέχουν σ΄ αυτό το διάλογο».
«Στο τέλος προτείνεται η διαδικασία να οδηγήσει σε εκλογή νέου επικεφαλής του διευρυμένου νέου φορέα από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο χωρίς κανένα αποκλεισμό γιατί πρέπει να δώσουμε το στίγμα ότι τη βάση, την κοινωνία όχι μόνο την ακούμε, αλλά την κάνουμε συμμέτοχη σ΄ αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε.