Μεϊμαράκης: Απαιτούνται συναινέσεις – Ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει

«Η κυβέρνηση είπε “όχι” δεν παγώνει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε στο Μega o πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να διαχέεται η φήμη ότι η δίμηνη αναστολή του μέτρου κόπηκε από την τρόικα.

Όπως είπε, η πληροφόρησή του είναι ότι «ο κ. Τσίπρας δεν το επέτρεψε και δεν το άφησε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας και πως είχε έρθει εντολή από την Κομισιόν για πάγωμα του 23% ΦΠΑ.

«Ο κ. Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους κατά τη γνώμη μου το έβαλε (το ΦΠΑ 23%), γιατί όταν ακούν για κάτι ιδιωτικό θέλουν να το πυροβολήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι “πιστεύω” του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι ιδεοληπτικό, όπως δεν ήθελαν τα μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ιδεοληψίας το ίδιο κάνουν και τώρα.

Εν όψει των εκλογών ο πρόεδρος τη Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί «δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει».

Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος σε άλλα κόμματα και αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή που λόγω του μεταναστευτικού ψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από πλήθος πολιτών.

«90 δισ. κόστος για την αγανάκτηση είναι πολλά και τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «παλιό ή νέο» υποστήριξε ότι «το παλιό έχει και πολλά θετικά και ο νέος μπορεί να είναι γέρος αν έχεις γερασμένες ιδέες, μπορεί να είναι και φαύλος, μπορεί να είναι και διεφθαρμένος».

«Ξέρετε πόσους παλιούς έχουμε με νέα μυαλά;», διερωτήθηκε.

Εξάλλου, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγόνος ότι κατηγορεί το παλιό κατεστημένο πως φέσωσε τη χώρα 300 δισ., σημειώνοντας πως ξεχνάει ότι «αυτός τη φέσωσε 90 δισ. σε επτά μήνες».

Εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύθηκε πως η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει φορολογία για τους αγρότες.
«Προχωράμε σε ένα μητρώο αγροτών, υπάρχουν ισοδύναμα, δεν προχωρώ σε πλειστηριασμό υποσχεσιολογίας, όλα αυτά θα επανακαθοριστούν σε συζήτηση με τους εταίρους και θα έχω προτάσεις. Δεν θα τα συζητήσω όπως έλεγε ο Τσίπρας και δεν είχε προτάσεις», σημείωσε.

Ακόμη, επεσήμανε πως έχει περάσει ο χρόνος των μονοκομματικών κυβερνήσεων. «Είναι η εποχή των συναινέσεων και των συζητήσεων. Απαιτείται και θεσμική συζήτηση με τοπικούς παράγοντες, όλα τα μεγάλα έργα απαιτούν συναινέσεις και κουβέντα» σημείωσε.

«Εγώ έχω δείξει πως θέλω συνεννόηση, αλλά ο κ. Τσίπρας έχει δείξει πως θέλει να την κοπανήσει. Όταν λέει πως θα κυβερνήσει, είτε αυτοδύναμος, είτε με τους ΑΝΕΛ, που όπως φαίνεται δεν θα μπουν στη Βουλή, δείχνει πως θέλει να φύγει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις του, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν είναι δήθεν και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει παρορμητικός.

«Δεν είμαι αγενής, έχω την αστική ευγένεια, δεν είμαι και εμπαθής. Από κει και πέρα είμαι άνθρωπος, όταν με γαργαλίσετε πολύ δεν θα μιλήσω, δεν θα φωνάξω, δεν θα συμπεριφερθώ ανθρώπινα;», τόνισε.

«Δεν μπορούμε να γίνουμε ρομπότ επειδή ασχολούμαστε με τα κοινά και γινόμαστε αρχηγοί κόμματος», συνέχισε.

Όσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «θα μπορούσε να είχε κάνει την πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας, όταν είδε τη θεσμική δυσαρμονία και όχι τώρα να την καταγγέλλει».

Ανέφερε ακόμη πως η κ. Κωσταντοπούλου είναι διαβασμένη, έχει ένα ιστορικό όνομα στον χώρο της Αριστεράς και θα παίξει ρόλο τα επόμενα χρόνια σε αυτόν τον χώρο. «Ας συννενοηθούν γιατί θα τους κάνει ανω-κάτω», είπε χαρακτηριστικά.