Μεϊμαράκης: Ενδεχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει αστάθεια

Στην εκτίμηση ότι ενδεχόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα προκαλέσει αστάθεια καθώς δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, προέβη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μεϊμαράκης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι ακολουθεί παλαιοκομματικές μεθόδους και ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν την Ελλάδα του Ιανουαρίου με τη σημερινή, αλλά και «τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ με τις υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ και έκανε λόγο για εμπόριο ελπίδας από τη μεριά του κ. Τσίπρα. «Έχει πάρει δρόμο ολοκληρωτισμού», σχολίασε και επανέλαβε τα περί μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, ενώ του καταλόγισε ότι δεν γνωρίζει οικονομικά. «Γι’ αυτό και γοητεύτηκε από τον κ. Βαρουφάκη», σχολίασε και πρόσθεσε: «Του κάναμε ιδιωτικό φροντιστήριο, 90 δισ. ευρώ μας κόστισε η εκπαίδευση».

«Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση του κ. Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί μας;», διερωτήθηκε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Ν.Δ. για σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ για αβεβαιότητα. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειροτέρεψε τη ζωή ευπαθών ομάδων, ενώ αναφερόμενος εκ νέου στον κ. Τσίπρα, τόνισε ότι «είχε φτάσει σε επίπεδο εθνικού ηγέτη και ξαναέγινε ομαδάρχης».

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. σημείωσε ότι διδάχτηκε από τα λάθη της, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χρέους, εκτιμώντας ότι υπάρχουν κι άλλες χώρες με υψηλότερο χρέος. «Υπήρχε η αναφορά για το χρέος στη συμφωνία του 2012», επανέλαβε. Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει «τα χειρότερα που θα φέρει ο κ. Τσίπρας», ενώ όπως εκτίμησε, «οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν επιτρέψουν να υλοποιηθεί το μνημόνιο». Επανερχόμενος στον κ. Τσίπρα, του καταλόγισε ότι βάζει πλαστά διλήμματα.

«Από τον Ιανουάριο και μετά καμία αδύναμη κοινωνική ομάδα δεν έχει βελτιώσει τη ζωή της», επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με άξιους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, «ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας». «Να σκεφτούν οι πολίτες γιατί ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συνεργαστεί για το μνημόνιο το οποίο έφερε», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, οι πολίτες πρέπει να αναδείξουν ως πρώτη δύναμη τη Ν.Δ., αλλιώς η χώρα δεν θα έχει κυβέρνηση. «Για ένα χρόνο, θα ακολουθήσουμε αυτά που υπέγραψε. Ας έρθει να τα κάνουμε παρέα» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν ξέρει τι έχει υπογράψει.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι μέχρι το Πάσχα του 2016 δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο διευκρίνισε ότι «εμείς θα γυρίσουμε το κλίμα και θα μπορέσουμε να συζητήσουμε καλύτερα με τους εταίρους μας».

Σε ό,τι αφορά την άρση των capital controls, παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν κάποια σημαντικά βήματα για να ομαλοποιηθεί η αγορά, ενώ αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με ξένους πολιτικούς. «Ο κ. Τσίπρας διαπραγματευόταν πολλές ώρες γιατί ήταν αδιάβαστος» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα των εκλογών.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι μέχρι το Πάσχα του 2016, καθώς όπως είπε, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τους συνταξιούχους. «Ο κ. Τσίπρας έχει φέρει έλλειμμα και πώς θα κάνει κοινωνική πολιτική με το έλλειμμα;», διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης του καταλόγισε ότι εμφανίζεται ως «προστάτης» των Εισαγγελέων και ότι «έχει διολισθήσει», υιοθετώντας τη ρητορική του κ. Καμμένου και «βγάζοντας δηλητήριο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε ούτε ένα μέτρο για τη διαφθορά» υπογράμμισε και διερωτήθηκε: «Η ηθική της αριστεράς λέει πως όταν γίνεις Πρωθυπουργός πας βόλτα με τα κότερα;».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά οι λαθρομετανάστες». «Ο κ. Τσίπρας άφησε τα σύνορα αφύλακτα και γενικά έστειλε το λάθος μήνυμα», εκτίμησε και προανήγγειλε ότι «ως Πρωθυπουργός θα μεταφέρω μία μονάδα γραφειοκρατίας στα σημεία αιχμής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες». Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του «Δουβλίνο 2».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, τόνισε ότι το 2007-08 ως υπουργός Εθνικής Άμυνας άλλαξε το δόγμα της χώρας από αμυντικό σε αποτρεπτικό. «Ήμουν από τους υπουργούς που συζητούσα με τους Ρώσους και θα συνεχίσω ως Πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.