Μεϊμαράκης: Οι εκλογές ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα

Ευθύνη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανακοπή της πορείας «που είχαμε χαράξει» επέρριψε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης τονίζοντας από τη Νεάπολη Λασιθίου, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ότι «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές».

«Οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν. Ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, παρότι είπα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι για πρώτη φορά Πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. «Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης» τόνισε.

Τον κατηγόρησε ότι δεν έχει υλοποιήσει τίποτα από όσα έλεγε υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί από τους πολίτες είχαν προτιμήσει το συννεφάκι, σκεφτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να κάνει – έτσι έλεγαν αρκετοί – θα ήταν προς όφελος των πολιτών. Ακόμα και τα μισά να γινόντουσαν. Εδώ, όμως, δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως. Πρέπει τώρα να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του 7μήνου με τις υποσχέσεις που υπήρχαν».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα μπορούσαμε να ‘χαμε προχωρήσει – αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του 2015 το Γενάρη – στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».

Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στη Νεάπολη όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή από κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

Εκεί είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειαρχη Πελαγία Πετράκη , δημάρχους και φορείς της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας πως ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για τη ΝΔ .

Επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του Νομού της ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία επίσης αναφέρθηκαν στα θέματα της ανεργίας του τουρισμού κ.α.

Κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα θα πρέπει να βρούμε μια βασική κατεύθυνση προκειμένου να συνεννοούμαστε. Ακόμη χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας.