Μεϊμαράκης: Ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα

«Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το δίλημμα αυτό, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά σε αυτοκριτική για τις πολιτικές των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, καθώς και εάν σκοπεύει να επαναφέρει ως υπουργούς αποτυχημένα πρόσωπα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι η αυτοκριτική έχει γίνει και πως δεν είναι μαζοχιστής να επαναλαμβάνει αυτά τα πράγματα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι ώρα μάχης.

«Υποτιμούμε τους πολίτες εάν νομίζουμε ότι κρίνουν βάσει ονομάτων. Δεν θα πω ότι ήταν λάθος η πολιτική Καραμανλή ή η πολιτική Σαμαρά, γιατί δεν το πιστεύω» σημείωσε και πρόσθεσε πως για τα λάθη που έγιναν η ΝΔ έχει κάνει αυτοκριτική.

«Δεν θα μιλάμε πάλι και πάλι για το παρελθόν. Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Τώρα έχουμε μια μάχη να δώσουμε. Εδώ έχουμε μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε να πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του Τσίπρα και εμένα» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ασυναρτησίες το αίτημα για «έναν ή δύο περισσότερους βουλευτές για τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι εκείνος «νομίζει ότι ακόμα έχει 149».

«Έβαλε στα ψηφοδέλτια εκείνους που ψήφισαν “παρών”, και αυτοί αν μπουν στη Βουλή θα συνεχίσουν να ψηφίζουν “παρών” στους εφαρμοστικούς νόμους. Τι θα κάνει μετά; Πάλι εκλογές;» διερωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην παρατήρηση ότι θα παρέχει στήριξη η αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Θα το δούμε. Μη μας θεωρείτε τόσο προβλέψιμους» και εξήγησε ότι η στάση των βουλευτών του κόμματος εξαρτάται από το τι θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Ζητώ συνεργασία, για να προχωρήσουμε μαζί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις έως το Πάσχα του 2016. Αν αυτά δεν γίνουν, και ο Τσίπρας δεν τις πιστεύει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, αν δεν τις προχωρήσει λοιπόν, οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να ανοίξουν κουβέντα για τα υπόλοιπα» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση κι όχι στην κυβέρνηση, ώστε να μην καταστεί η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ατόπημα του πρώην πρωθυπουργού.

«Δεν μπορεί να προδικάζει την ψήφο του ελληνικού λαού για το τρίτο κόμμα. Ήταν ατόπημά του αυτό που είπε με την Χρυσή Αυγή» παρατήρησε.

Ο ίδιος εξαπέλυσε βολές κατά της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «μικρότητες», και σημείωσε ότι η ΕΡΤ συμπεριφέρθηκε «φθηνιάρικα», κάτι που ο ίδιος δεν περίμενε. Διευκρίνισε ότι το ζήτημα με το «ύψος», στο οποίο αναφέρθηκε στη διάρκεια της τηλεμαχίας ήταν χιούμορ.

Βάζοντας στο στόχαστρο τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε, δε, και στο ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ και της κατάθεσης Φαλτσιανί, ζητώντας «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της· δεν χρειάζεται εγγυητές η Δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ζήτησε να σταματήσει η λάσπη για δήθεν ονόματα και αποκαλύψεις και παρατήρησε: «Έτσι θα πάμε στις κάλπες την Κυριακή;»