Μεϊμαράκης: Ποτέ ένας πρωθυπουργός σε τόσο μικρό διάστημα δεν έκανε τόση ζημιά.

Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ζήτησε το βράδυ της Τετάρτης από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο Νομό Ηρακλείου. «Αξίζει να ψηφίσετε Ν.Δ. για να βγει πρώτη φορά πρωθυπουργός Ηρακλειώτης και κρητικός μετά το 1993», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για όσα είχε προεκλογικά πει στο Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του λαού.

Ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τις υποσχέσεις, καθώς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου και υποστήριξε ότι ποτέ ένας πρωθυπουργός σε τόσο μικρό διάστημα δεν έκανε τόση ζημιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, «όσα έλεγε στην προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου ο κ. Τσίπρας, ήταν ψέματα».

Συνεχίζοντας, διερωτήθηκε αν ήξερε ο κ. Τσίπρας τις συνέπειες του δημοψηφίσματος. «Αν ναι, γιατί το έκανε; Αν όχι, είναι άσχετος και επικίνδυνος, δεν πρέπει να μείνει πρωθυπουργός», σχολίασε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι θα θυμίζει στον κ. Τσίπρα τι έλεγε σε κάθε πόλη πριν τις εκλογές του Γενάρη. «Εδώ στην Κρήτη είχε πει για νταούλια και αγορές», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, όπως εκτίμησε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, είναι ορατό το ενδεχόμενο και νέων εκλογών.

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και είπε ότι «όλοι εμείς είμαστε το κόμμα το λαϊκό, το κεντροδεξιό, το φιλελεύθερο».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, με δήλωσή του, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τους Κρητικούς πολίτες, ενώ τόνισε ότι «είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός που μου έδωσαν και η ανάταση, η πολιτική και η ηθική, που τώρα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι «να πάει μπροστά η Ελλάδα».