Μ. Βορίδης: Ο προϋπολογισμός του 2016 είναι η νέμεσις για όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα είπε το αμέσως προηγούμενο διάστημα

Η Ν.Δ. δεν θα συναινέσει στην υπονόμευση του ιδιωτικού τομέα, ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

«Σε τι ακριβώς τη ζητάτε;», διερωτήθηκε ο Μ. Βορίδης αναφερόμενος στην συναίνεση και συνέχισε: «Στις ιδιωτικοποιήσεις; Σας τη δώσαμε. Στη δημοσιονομική προσαρμογή; Είμαστε σύμφωνοι επί της αρχής.

Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Σας τη δώσαμε. Αν, όμως, ζητάτε τη συναίνεση, ώστε εσείς να υπονομεύετε τον ιδιωτικό τομέα, να τον υπεροφορολογείτε, να τσακίζετε το μόνο όχημα επενδύσεων και ανάπτυξης που έχουμε και εν συνεχεία να ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση και τον ίδιο κύκλο, τότε νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξετε αλλού στην Αίθουσα, αν θα βρείτε κανένα, γιατί φοβάμαι ότι σε αυτό θα είστε μόνοι σας».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός που καταθέτει η κυβέρνηση «είναι το επαγόμενο κακό για όσα κακά» έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η νέμεσις για όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα είπε το αμέσως προηγούμενο διάστημα», υποστήριξε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Για εμάς είναι από τις μεγάλες χαρές το να σας βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένα είδος ανταποδόσεως για αυτά που περάσαμε πέντε χρόνια».