Μ. Γιαννάκου: Ρίσκο η κατάθεση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό

«Ρίσκο» χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

«Ή θα τους αναγκάσουν να το πάρουν πίσω, ή θα δημιουργηθούν άλλες ιστορίες» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογραμμίζοντας ότι «όταν είσαι σε αδύναμη θέση από πάσης απόψεως, οι άλλοι σου επιβάλλουν τις απόψεις τους».

«Η ουσία είναι ότι μετά το ΄21, η ελληνική πλευρά δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε τόκους κλπ.» επισήμανε η κ. Γιαννάκου και εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει πολιτική λύση για την περίπτωση της Ελλάδας, από τη στιγμή που -όπως είπε- αποκλείστηκε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους.

Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση, γιατί διαφορετικά «δεν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και δεν θα πάρει χρήματα η Ελλάδα». Εκτίμησε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υποχωρήσει και επισήμανε ότι οι «εξοντωτικές” φορολογίες δεν επιτρέπουν στην οικονομία να αναπτυχθεί».

«Η ελληνική οικονομία δεν είχε παραγωγική βάση ουσιαστική και δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι δεν το ήξεραν. Το ΔΝΤ ειδικά παρακολουθούσε επί χρόνια και έστελνε και απόψεις για την Ελλάδα και ο ΟΑΣΑ κλπ», παρατήρησε η κ. Γιαννάκου και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν μέσω της φορολογίας αυτά που αναμένονται.

«Φοβούμαι ότι είμαστε σε μια αδιέξοδη φάση που επί της ουσίας παραπέμπει στο μέλλον το τέλος, βλέπω και το πολιτικό προσωπικό αναλώσιμο και κάθε τόσο φοβούμαι ότι θα αλλάζουν οι κυβερνήσεις, οι πιέσεις θα αυξάνονται και δεν ξέρω που θα βγάλει αυτό. Άρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη» κατέληξε.