Νέα απεργία μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής αποφάσισαν οι ναυτεργάτες

Για άλλο ένα διήμερο, έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής, συνεχίζουν από σήμερα την απεργία τους οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε την Πέμπτη η ΠΝΟ.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες για να εκτιμήσει την εξέλιξη της απεργίας που ξεκίνησε την Τετάρτη. Καθώς διαπίστωσε ότι «δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης» στα αιτήματα του κλάδου, αποφάσισε και τη νέα αυτή κινητοποίηση.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΝΟ, «κλιμακώνοντας οι Έλληνες ναυτεργάτες την απεργιακή κινητοποίησή τους, παλεύουν για τη διατήρηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας μας, αλλά και ενάντια στην κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, τον ευτελισμό των συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου.

Οι έλληνες ναυτεργάτες βροντοφωνάζουν προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς: Πάρτε πίσω τη λαιμητόμο πρόταση-σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Η πρότασή σας-ταφόπλακα για τους έλληνες ναυτεργάτες δεν θα περάσει».