Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο

ÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÓÔÇ ËÅÙÖÏÑÏ ÓÕÃÃÑÏÕ (EUROKINISSI / ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο μνημόνιο», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσής της η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας, η Ν.Δ. επεσήμανε ότι «όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας».

Παράλληλα, η Συγγρού τόνισε ότι «θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους, η Ν.Δ. σχολίασε ότι «παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους».

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς», κατέληξε η Ν.Δ.