Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό κόμμα

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό», ανέφερε σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, καταλόγισε στην Κουμουνδούρου ότι η «αρχική ιδεοληπτική αμηχανία της, συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος».

Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Συμπλήρωσε πάντως ότι είναι αυτονόητο πως κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα – σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο – δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας.

«Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και ειδικότερα της FRONTEX – στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «προβληματικές ενέργειες» και «απαράδεκτες παραλείψεις», αποτέλεσμα να πάρει «δραματική μορφή» το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.