Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα, την Κυριακή προβλέπεται:

1) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).

στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).

2) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

3) Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.

Την Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τέλος, για την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Λίγα χιόνια προβλέπονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία την Πέμπτη θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτωση.