Νέες επενδύσεις της τάξης των 10 εκατ.ευρώ δρομολογεί για την ερχόμενη χρονιά η Nestlé Ελλάς

Νέες επενδύσεις της τάξης των 10 εκατ.ευρώ δρομολογεί για την ερχόμενη χρονιά η Nestlé Ελλάς, ένας από τους πολυεθνικούς ομίλους με την μακροβιότερη παρουσία στην ελληνική αγορά.

Έχοντας ήδη υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2015, στα εργοστάσια παγωτού και καφέ που λειτουργεί σήμερα, η Nestlé Ελλάς, θα υλοποιήσει μια σημαντική επένδυση ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2017 στη μονάδα των Οινοφύτων. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας, Αγγελική Παπαδοπούλου, η συγκεκριμένη επένδυση θα αφορά στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής καφέ, ενώ συνολικά για το 2016 οι επενδύσεις της Nestlé Ελλάς υπολογίζονται να φτάσουν στα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να ενισχύουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα παρουσίας στην Ελλάδα, αντίθετα ενισχύθηκε η δέσμευση για επενδύσεις τόσο σε δράσεις δημιουργίας αμοιβαίου οφέλους, όσο και σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως ο καφές και το παγωτό. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Nestle Ελλάς, Γιάννης Δράμης, δήλωσε πως η Nestle στην Ελλάδα ενεργοποιήθηκε ακόμη περισσότερο μέσα στην κρίση.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth, η Nestlé Ελλάς έχει ήδη πραγματοποιήσει 272 προσλήψεις, έχει δώσει την ευκαιρία σε 117 νέους να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία και παράλληλα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 3.000 νέους με συμβουλευτική καριέρας για το βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική τους συνέντευξη. Επιπλέον, προχώρησε το 2015 σε δωρεά προϊόντων βρεφικής διατροφής προσφέροντας συνολικά 400.000 γεύματα βρεφικών τροφών σε 15.000 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε όλη τη χώρα.

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η λειτουργία εργοστασίου γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας το 1975, η ενσωμάτωση στον όμιλο Nestlè της Λουμίδης Α.Ε. το 1987, της Κορπή ΑΒΕΕ το 1993, καθώς και η εξαγορά της Δέλτα Παγωτού το 2006.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 10 σημεία δραστηριότητας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τρία εργοστάσια, κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι Αττικής και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ απασχολεί περίπου 1.000 μόνιμους εργαζομένους. Εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή στην Γερμανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ αλλά και τις πασίγνωστες διεθνείς μάρκες της στην Κύπρο, την Αλβανία, την Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και αλλού.