Νανόπουλος: Προκλήσεις για ελληνική οικονομία

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία υπάρχει ένα αίσθημα σταθερότητας και έχουν γίνει ορισμένα σημαντικά βήματα προόδου, όπως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και η ευελιξία που έχει επιτευχθεί στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων.

Ωστόσο, οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία παραμένουν, πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Το 2012 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά και το 2013 θα είναι μια επίσης δύσκολη χρονιά, καθώς η ύφεση θα συνεχιστεί, ενώ θα δούμε και τις συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση».

Τα παραπάνω τόνισε στο σχόλιό του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας προς τους ξένους αναλυτές.

BlackRock

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Eurobank, η επίπτωση από τις επισφάλειες με βάση τη μελέτη της BlackRock χαρακτηρίζεται από δύο σενάρια. Το πρώτο, το οποίο είναι το βασικό και έχει πιο ήπιο χαρακτήρα, προβλέπει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν για τη Eurobank μέχρι το 2014 ανέρχονται σε 4,9 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο είναι το πιο ακραίο (stress σενάριο) προβλέπει κεφαλαιακές ανάγκες για την ίδια περίοδο ύψους 6,5 δισ. ευρώ.