Να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ζήτησε από τον Ντ. Τουσκ ο Αλ. Τσίπρας

Να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής, εφόσον επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες η αδυναμία σύγκλησης ενός νέου Eurogroup ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, Μ.Τετάρτη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τουσκ, ο πρωθυπουργός «εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Μ.Πέμπτης, «προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup εντός των επμένων ημερών, κι όχι εβδομάδων, «ώστε να αποφευχθεί μια νέο περίοδος αβεβαιότητας για την δυνατότητα της χώρας να χρηματοδοτηθεί».