ΝΔ: Έως τις 2 Οκτωβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου ορίστηκε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επίσης, καθορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν το χρονικό διάστημα από τις 18:00 του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου έως τις 14:00 της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Η ΚΕΦΕ θα συγκληθεί αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 14:00), προκειμένου να αποφανθεί επ’ αυτών. Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η ΚΕΦΕ θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων (κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά) που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε επόμενη συνεδρίασή της με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων, η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, οι πιθανές ημερομηνίες για την εκλογή νέου αρχηγού είναι Κυριακή 25 Οκτωβρίου ή 1η ή 8η Νοεμβρίου.