ΝΔ: Δεν θα πάρουμε μέρος σε προσχηματικές διαδικασίες

Ως προσπάθεια του Πρωθυπουργού «να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα» ερμηνεύει η Νέα Δημοκρατία τις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο Αλ. Τσίπρας για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάρει μέρος σε «προσχηματικές διαδικασίες».

Όπως αναφέρει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, «αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται».

​Αντί γι’ αυτό, συνεχίζει η Ν.Δ., «επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ακόμη ότι «κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού», ενώ δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες».

Σημειώνει τέλος ότι «θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων».