ΝΔ: Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στη συγκυβέρνηση της αναξιοπιστίας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την ότι «επιχειρεί να πολώσει, να διχάσει και να φανατίσει».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση μιλά για σενάρια συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης, ενώ υπογράμμισε ότι «κορυφώνονται τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική εκπρόσωπος έχουν μιλήσει για σχέδιο αποσταθεροποίησης από το εσωτερικό και από το εξωτερικό σε αγαστή συνεργασία των δυο πλευρών.

«Καλέσαμε την κυβέρνηση, εάν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Δεν το έκανε. Επιβεβαιώνει με τη σιωπή της ότι όλο αυτό είναι απόπειρα συκοφαντίας όλων εκείνων που σήμερα διαδηλώνουν απέναντι της» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για ανεύθυνα κομματικά παιχνίδια.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως «η ίδια η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιεί τις δημοκρατικές διαδικασίες για να κερδίσει την ηγεσία της χώρας. Όλα αυτά τα κάνει βάζοντας τη χώρα σε μια ατέρμονη διαδικασία για να κρατήσει την εξουσία. Αν σκέφτεται διαφυγή δια εκλογών αυτό είναι πρόβλημά του κ. Τσίπρα», είπε επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε μια συζήτηση την οποία θεωρεί τελείως αντιπαραγωγική.

Αναφερόμενος στη σημερινή απεργία, σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τότε που συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στη συγκυβέρνηση της αναξιοπιστίας» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι ο κόσμος εκφράζει την αγωνία του και την ανησυχία του για το αύριο.

«Όμως, εκφράζει και την αγανάκτηση και οργή του για τη σκόπιμη και κυνική εξαπάτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντελώς άλλα έταξαν και εντελώς άλλα κάνουν. Τώρα φαίνεται ότι το κόστος του λαϊκισμού είναι τεράστιο και τελικά το πληρώνει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επ’ αυτού επισήμανε ότι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ξεκάθαρο: «Η κρίση δεν τελειώνει με ψέματα, η δημοκρατία δεν λειτουργεί με ψέματα, ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα».

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. «Είναι επικοινωνιακό παραμύθι, μη διαπραγμάτευση» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για τακτική, η οποία πέρυσι έσπρωξε τη χώρα στην πόρτα εξόδου από το ευρώ.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι αρχική θέση της κυβέρνησης ήταν πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα έρχονταν προς ψήφιση τον Οκτώβριο και τώρα είναι απροσδιόριστος ο χρόνος που θα κατατεθούν στη Βουλη. Επιπλέον, σημείωσε ότι από τη μία πλευρά η κυβέρνηση μιλά για την ανάγκη ταχύτερης διευθέτησης της διαπραγμάτευσης και από την άλλη την αφήνουν στο απροσδιόριστο μέλλον.

«Ποιο θέμα διαπραγματεύτηκαν και έφεραν καλύτερα αποτελέσματα; Κανένα…» πρόσθεσε και τόνισε πως κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα και δεν αξιολογείται από το αν είναι ή όχι σκληρή.

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Σόιμπλε στο Αμβούργο ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την απορία του για το τί ήθελε να πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. « Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του έχει επισφραγίσει τη βούλησή του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει εμείς με ενέργειες ή παραλείψεις να δίνουμε τα όποια επιχειρήματα σε καποιους στην Ευρώπη που θα επιθυμούσαν να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για τη χώρα», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε: «Απόφασή μας είναι να συμβάλλουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ούτε το Αιγαίο απέραντο νεκροταφείο, ούτε η χώρα απέραντος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών» και επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι διεθνές.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, στόχος του πρωθυπουργού στο Λονδίνο είναι να καταδείξει και να πείσει για το ποιες είναι οι διαστάσεις του προβλήματος και ποιες οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν Ευρώπη και Τουρκία.