ΝΔ: Εισπρακτικό νομοσχέδιο με περικοπές συντάξεων και αδιέξοδα αντί για μεταρρύθμιση

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

Για εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα αντί για μεταρρύθμιση, κάνει λόγο δια του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Βασίλη Οικονόμου η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του μετά από της συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς, «μετά από την επιμελή προσμονή του ασφαλιστικού νόμου, που καλλιεργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα αρχίσανε οι επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς για επικοινωνιακό πλασάρισμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους κ.κ. Κατρούγκαλο – Πετρόπουλο».

«Δυστυχώς όμως Άνθρακες ο θησαυρός» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και κατήγγειλε «υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα “τρικ” μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό (αφού του πετάνε την καυτή πατάτα), μαζί με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, χωρίς την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών», ενώ έκανε λόγο για αδιέξοδο δρόμο.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.