ΝΔ: Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία

ÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÓÔÇ ËÅÙÖÏÑÏ ÓÕÃÃÑÏÕ (EUROKINISSI / ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

Για «απύθμενο θράσος» της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή διαρροές κυβερνητικών κύκλων για τις συντάξεις. Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «“κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία».

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι χαμηλοσυνταξιούχοι συνάντησαν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τώρα, συνειδητοποιούν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που παίχτηκε σε βάρος τους, καθώς και το βαρύ τίμημα του άδικου λογαριασμού που “φορτώθηκε” στις πλάτες τους».

«Τώρα, βλέπουν άλλο ένα σαρωτικό κύμα μειώσεων, να “χτυπά” αδιάκριτα τις συντάξεις τους. Και αυτό μετά το περσινό κύμα των περικοπών, 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις», συνεχίζει η Ν.Δ.

Επιπλέον επισημαίνει ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ γίνεται πράξη «από εκείνους που υπόσχονταν το αντίθετο. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το email Χαρδούβελη όπου υπογραμμίζονταν: πως “πρόθεση είναι να εξορθολογιστεί και να αναδιαταχθεί το ΕΚΑΣ ώστε να υποστηρίξει αληθινά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του”».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «οι περικοπές επεκτείνονται και στα μερίσματα κατά 35%, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ακολουθήσουν – σε δυο μήνες από τώρα – με απώλεια από 20% έως 30%».

«Δυστυχώς, πρόκειται για μαρτύριο δίχως τέλος, καθώς προετοιμάζεται μεθοδικά ανάλογη εφαρμογή της μείωσης των κύριων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 30%, μέσου του “κόφτη” και της προσωπικής διαφοράς. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει η Ν.Δ.