ΝΔ: Η κυβέρνηση ‘ξήλωσε’ και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους αξιωματικούς

Να ανακαλέσει έστω και την υστάτη στιγμή την απομάκρυνση αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τα καθήκοντά τους καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «κρίσεις – σφαγείο» στο Σώμα.

«Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η κυβέρνηση», δήλωσε ο συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρέκαμψε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, παροπλίζοντας αξιωματικούς με τεράστια προσφορά όπως ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Η κυβέρνηση ‘ξήλωσε’, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές».