ΝΔ: Νέα συνεδρίαση σήμερα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την εταιρεία και το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, καθώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Περίπου 1,5 ώρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας έγγραφη απάντηση σε δυο ζητήματα:

– Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας INFOSOLUTIONS και

– σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει
να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού.

Ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε με δική του επιστολή στον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, όπου αναφέρει πως η επιστολή που έλαβε ήταν χωρίς ημερομηνία και υπογραφή και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν την λάβει ο ίδιος.

Για το πρώτο ζήτημα, ο γραμματέας της ΝΔ απαντά ότι αρμόδιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος. Για το δεύτερο θέμα, ανέφερε ότι ο κ. Πλακιωτάκης έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η πλευρά Μεϊμαράκη δεν καλύφθηκε από την απάντηση που έλαβε και έτσι ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δεν μετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Από την πλευρά του, πάση θυσία εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου προτείνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εσωκομματικές εκλογές στην Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε εκλογές».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι ελπίζει να γίνει «γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν
ήδη γίνει».

«Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου», διευκρίνισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «κανείς δεν πιστεύει στα αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας ζητάει συναίνεση, διότι την πολέμησε με κάθε τρόπο».