ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του

«Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την κυριακάτικη ομιλία του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάνει λόγο για προπαγάνδα, ψέματα, ανυποληψία και ακραία πόλωση.

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις» ξεκινά η ανακοίνωση της ΝΔ.

»Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων. Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο.

»Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη».

Νωρίτερα την Κυριακή, ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία. Τη διαχειρίστηκε διχαστικά. Με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Με καθεστωτική νοοτροπία» σχολίασε.

Η Ελλάδα πήγε «δραματικά πίσω» σε όλα τα μέτωπα, συνεχίζει η ανακοίνωση: οικονομία, παιδεία, ανεργία, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα του πολίτη, διεθνής αξιοπιστία.