ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης

Μια αλήθεια και πολλά ψέματα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός «εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης».

Κατά τη Ν.Δ., αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. «Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του», τονίζει.

Επίσης, συμπληρώνει ότι ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική, καθώς «δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν». «Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας», συνεχίζει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ακόμη ότι ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις, παρατηρώντας ότι «ται τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα».

Ακόμη ένα ψέμα που είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη Ν.Δ. είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή, «την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία».
«Όμως», συνεχίζει, «με αντισυνταγματικές αποφάσεις “κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του».

Εξάλλου, το καλεί να είναι πολύ προσεκτικός για θεσμική εκτροπή, επειδή «ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος».

«Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;», καταλήγει η Ν.Δ.