ΝΔ: Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στη ΝΔ, μετά τις εξελίξεις με αφορμή το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και τις αποφάσεις που έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος. Την παραίτησή του υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής χθες το βράδυ, καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες και νοθεία στη σύνθεση του Συνεδρίου.

Έκανε, δε, λόγο για «αυθαίρετη συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων».

«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικών και αντιδεοντολογικών ενεργειών» ανέφερε ο κ. Ταυρής.

Η παραίτηση του κ. Ταυρή έρχεται λίγες ώρες μετά τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.