ΝΔ: Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας, που ασφυκτιά

Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας, που ασφυκτιά, καθώς και πράξη πολιτικής ευθύνης, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την εκτίμηση της Ν.Δ. ότι «η απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης απέτυχε», προσθέτοντας ότι σκοπός του αιτήματος για εκλογές είναι να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. «Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη» τόνισε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε: «Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τι γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τι γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».

Ερωτηθείς για το κύκλωμα των εκβιαστών, υποστήριξε ότι «το Μαξίμου είναι έκθετο, ακόμη και τέσσερις μέρες πριν τη σύλληψη υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο».

Για το θέμα του Σταύρου Παπασταύρου είπε ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη, μόνο εκείνη αποφαίνεται για αθώους και ενόχους, εκείνη και όχι ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Τσίπρα-Βαρουφάκη, είπε πως η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης την αφήνει έκθετη απέναντι σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού.

«Τι έγινε, ποιος σχεδίαζε κατάληψη του νομισματοκοπείου, υπήρχε σχέδιο για δραχμή, ποιος το ετοίμαζε, το γνώριζε ο κ. Τσίπρας; Είναι ερωτήματα που ακόμη και συνεργάτες του κ. Τσίπρα τα είχαν θέσει» πρόσθεσε.