ΝΔ: Το υπουργείο Εξωτερικών επιλέγει την ηχηρή απουσία

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

«Αντί το υπουργείο Εξωτερικών να αποδειχθεί έμπρακτος αρωγός στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, επιλέγει την ηχηρή απουσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ότι στη δίκη των Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet δίνουν το «παρών» Ευρωπαίοι διπλωμάτες από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., αλλά όχι από την Ελλάδα.

«Η κατ’ επίφαση προοδευτική Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εμφανίζει για μία ακόμα φορά τα φοβικά της σύνδρομα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής», σχολιάζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Χαρακτηρίζει επίσης «μονίμως σιωπηλό» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον καλεί να απαντήσει αν δόθηκε εντολή στον Έλληνα Πρόξενο στη Κωνσταντινούπολη να παρευρεθεί ως παρατηρητής στη σημαντική αυτή για τις δημοκρατικές αξίες δίκη. «Και αν όχι, γιατί;», διερωτάται.