Ντιμπέιτ με τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι υποψήφιοι στην Κρήτη, ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Πρόταση για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι υποψήφιοι στην Κρήτη, έκανε απόψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, o οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο.

«Σας δίνω τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα κανάλια της Κρήτης και να γίνει ένα ντιμπέιτ, μεταξύ του Μείμαρακη του Τσίπρα και του Θεοδωράκη» ανέφερε.

«Η Κρήτη συμβολίζει για όλη την Ελλάδα ένα μέρος δύναμης και τόλμης και ένα μέρος της παράγωγης. Αρα όλοι και οι μη Κρητικοί πολιτικοί προσπαθούν να κλέψουν λίγο από τη δόξα της Κρήτης» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ λέω καλό είναι να έρχονται εδώ να περιοδεύουν να τους κερνάμε, αλλά να ξέρουν πως τα ψέματα πρέπει να έχουν και μια διάρκεια που δεν μπορεί να είναι ατέλειωτη».

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ότι δεν έχουν πει αλήθειες στον λαό και ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για την Κρήτη, λέγοντας ακόμη για τα έργα στο νησί ότι «δεν μπήκε μια πέτρα πάνω στην άλλη».

Ακόμη επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε, πως πήγε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας μετά από 8 μήνες εκεί που είπε όσα πράγματα δεν έκανε. Ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον δυο μήνες νωρίτερα.

Επανέλαβε ότι το παλιό – παλιό είναι η ΝΔ και το νέο παλιό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρουσίασε τις βασικές θέσεις του Ποταμιού.

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για την ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας και μάλιστα «μεγάλων συνεργασιών», όπως είπε και ζήτησε από τους πολίτες να εκτιμήσουν την αλήθεια του κόμματος του.

Εξ άλλου ανέφερε πως το Ποτάμι «έχει λύσεις» και ότι «δεν προέχει για μας η καρέκλα αλλά οι προτεραιότητες που έχει η χώρα», τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη να προχωρήσει με τολμηρά βήματα προς το νέο.

Επιπλέον, Ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε χθες επίσημα τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού, Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, η επιλογή του κ. Διαμαντούρου είναι ένα μήνυμα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα».

«Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος» σημείωσε και προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των ανθρώπων που προτείνει το Ποτάμι για να βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Από την πλευρά του ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε καθώς θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες στις κρίσιμες περιστάσεις. «Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω», ανέφερε ο κ. Διαμαντούρος, ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες δεν το απέκλεισε. Σημείωσε,όμως, ότι είναι κάτι πρόωρο και τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από τα Χανιά, θα είναι επικεφαλής στην λίστα του Ποταμιού στην Α΄Θεσσαλονίκης.